Diensten

Alle diensten over Zakelijk Glas zijn schaalbaar, waarbij Zakelijk Internet altijd onderdeel uitmaakt van het Zakelijk Glas-aanbod. Uiteraard kunt u de diensten altijd in een later stadium uitbreiden met andere opties. Met Zakelijk Glas heeft u de flexibiliteit om vele andere applicaties en diensten af te nemen. KPN is onder andere bezig met de ontwikkeling van diensten voor camerabeveiliging en online werkplekbeheer. Mediacaster BV kan u tevens - al dan niet samen met haar partners - steeds meer diensten aanbieden die via het internet of via Ethernet toegankelijk worden voor uw gebruikers. Daarbij kan worden gedacht aan Videoconferencing en VOIP PBX (telefonie via Internet) systemen, kantoorapplicaties, boekhoudapplicaties, CRM-applicaties en web contentmanagement systemen. Mediacaster zorgt ervoor dat al deze applicaties eenvoudig tot uw beschikking komen samen met haar partners. Mediacaster kan tevens uw server infrastructuur hosten op een van haar datacenter locaties

Zakelijk Internet: uw verbinding met internet van KPN

Zakelijk Internet maakt gebruik van het netwerk van KPN (AS286) dat zich uitstrekt over Europa en eigen verbindingen heeft naar de VS. Het is op diverse plaatsen gekoppeld met de netwerken van andere Internet Service Providers zodat een optimale bereikbaarheid van het wereldwijde Internet gewaarborgd is. Alle belangrijke onderdelen van dit Internet netwerk zijn meervoudig uitgevoerd, waardoor u te allen tijde over een betrouwbare internetverbinding beschikt. Zakelijk Internet is leverbaar met snelheden van 2, 10 of 50 Mbit/s. U kiest zelf of u deze snelheid 1:1 of 1:10 overboekt wilt. De 50Mbit/s variant is alleen leverbaar in de 1:10 variant. 

Standaard wordt Zakelijk Internet geleverd met 8 IP-adressen, registratie van 1 domeinnaam, Primary en Secondary Domain Name Server, uw internetdomeinnaam is hiermee altijd via minimaal een server beschikbaar, Nieuwsgroepen, abusedesk 24 uur per dag bereikbaar

Zakelijk Internet Service

De KPN Service op Zakelijk Internet is niet ‘best effort’ zoals bij vele andere internetdiensten. Het melden van storingen kan 7 x 24 uur. Storingen worden op werkdagen (ma-vr) van 8.00-18.00u opgelost. Het storingsherstel wordt binnen 16 kantooruren gedaan. Indien in uw hardware een storing optreedt, dan wordt deze binnen 24 kantooruren opgelost.

Diensten voor uw bedrijfsvoering

  • Zakelijk Pinnen
  • Zakelijk Alarm
  • Online Software (ASP applicaties, alle standaard kantoorapplicaties zijn mogelijk).
  • Online Back-up
  • Online Werkplek
  • Videoconferencing en VOIP PBX toepassingen (inclusief zaken zoals voicemail, voicemail to e-mail, interactive voice response menu's, video telefonie en uw eigen grafische beheer interface voor toestellen en telefoonnummers, inclusief bijbehorende nummerplannen en hunt lijsten of wachtrijen.
  • Koppelen van uw bedrijfsvestigingen met IP-VPN
  • Housing en hosting

Pinverkeer en Alarmering

Pinnen en alarmering aanvullend op uw Zakelijk Glas biedt u de mogelijkheid uw pinverkeer en alarmering op basis van IP af te handelen. Met pinnen is het mogelijk om pinpads op te nemen in het LAN dat aangesloten wordt op de Ethernetinterface van de router die op de gewenste pinlocatie geplaatst zal worden. De dienst Zakelijk Pinnen bestaat uit een redundante (dubbele) koppeling vanuit het Zakelijk Internet-netwerk naar de Interpay-hostsystemen, waarmee het mogelijk is om uw elektronische betaaltransacties naar Interpay te verzenden. Het netwerk van KPN is hiertoe door Currence gecertificeerd. De kosten voor de aanvullende dienst Zakelijk Pinnen zijn gebaseerd op maximaal drie pinpads per aansluiting. Indien er meer pinpads per locatie noodzakelijk zijn, dient u dit van tevoren af te stemmen met business partner Mediacaster BV.

Koppelen van uw bedrijfsvestigingen

U kunt uw vestigingen koppelen op een hoogwaardige en kosteneffectieve manier in een Virtual Private Network (VPN). KPN kent bij Zakelijk Glas twee soorten netwerkverbindingen (VPN’s). Afhankelijk van uw behoefte kiest u het type VPN dat het best past bij uw netwerkdoelstellingen. De VPN-typen die KPN op dit moment beschikbaar heeft zijn:

  • Entry Any-to-Any VPN. Voor het koppelen van twee of meerdere vestigingen. De Entry VPN wordt het meest toegepast voor het realiseren van een datanetwerk tussen de aan te sluiten vestingen. Dit type VPN heeft een overboekingverhouding van 1:5 en is daarmee bijzonder geschikt voor de meeste (niet tijdkritische) functies zoals het koppelen van LAN’s en voor e-mail- en internetgebruik.
  • Premium. Hoogwaardig data VPN voor het maken van Point-to-Point koppelingen. Dit type VPN wordt gebruikt voor tijdkritische dataverbindingen zoals: het onderling koppelen van telefooncentrales (PABX) en videoverbindingen. Een Premium VPN heeft een hoge garantie op het dataverkeer.

Natuurlijk is het ook mogelijk om meerdere (indien gewenst, verschillende) VPN’s af te nemen op dezelfde Zakelijk Glas-aansluiting. Als u bepaalde dataverkeersstromen gescheiden wilt houden van het andere dataverkeer, kan het handig zijn om hiervoor een andere Ethernet VPN af te nemen. Het definiëren van verschillende Ethernet VPN’s biedt u de mogelijkheid om verkeer op netwerkniveau van elkaar te scheiden (denk bijvoorbeeld aan een scheiding tussen het verkeer van de afdeling boekhouding en de afdeling communicatie). In totaal zijn er 10 poorten beschikbaar op de door KPN geplaatste apparatuur.

Postcode check

Door de beslotenheid van het netwerk en nieuwe technologieën is het transport van data over Ethernet een veilige keuze. Uw aansluiting met een bandbreedte van 100 Mbit/s is schaalbaar naar eigen behoefte en wens, in een combinatie van verschillende diensten naast het afgenomen Zakelijk Internet. Daarnaast kunnen deze diensten ook symmetrisch aangeboden worden, wat een nog hogere kwaliteit van dataverkeer met zich meebrengt. Een voorwaarde daarbij is dat de som van de afgenomen diensten niet meer bedraagt dan de 100 Mbit/s bandbreedte van de basisaansluiting Zakelijk Glas.